Un lider al gruparii teroriste Al-Qaida din Peninsula Arabica (AQAP) a afirmat, intr-o inregistrare audio difuzata vineri, ca Franta a luat locul Statelor Unite in capul listei inamicilor islamului, transmite AFP. Odata cu "slabirea" Statelor Unite in ultimii ani, "Franta a inlocuit SUA in razboiul impotriva islamului", sustine seful ideologic al AQAP, Ibrahim al-Rubaish.

Aceasta grupare, considerata la Washington drept ramura cea mai activa si cea mai periculoasa a organizatiei Al-Qaida, a revendicat atacul de la inceputul lunii asupra saptamanalului Charlie Hebdo, un membru al AQAP afirmand atunci ca atacatorii au actionat la ordinul sefului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, pentru a-l "razbuna" pe profetul Mahomed, adesea caricaturizat de publicatia franceza.

In inregistrarea aparuta vineri, respectivul lider al gruparii AQAP a lansat de asemenea un apel la noi atentate in statele occidentale impotriva "necredinciosilor", mai ales in Franta, cerand sa fie atacati - fara sa se ceara inainte sfatul cuiva - cei care glumesc pe seama profetului Mahomed.