Presedintele Adunarii Parlamentare a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (AP OSCE), Ilkka Kanerva, a facut marti apel la Rusia sa-si inchida granita cu Ucraina pentru a impiedica fluxul de arme si luptatori catre estul ucrainean.

"Liderii rusi vorbesc despre sustinerea lor pentru o reglementare pasnica a conflictului in Ucraina. Pornind de la aceasta, fac apel la Rusia sa inchida granita pentru a opri fluxul de armament sau de luptatori - voluntari sau nu - in estul Ucrainei. Armamentul modern pe care il folosesc separatistii nu vine din aer", a afirmat reprezentantul OSCE, potrivit agentiei Interfax-Ukraina, citata de Agerpres.

In acelasi timp, Ilkka Kanerva a subliniat ca atacul recent de la Mariupol (est) - atac atribuit de Kiev rebelilor prorusi si soldat cu moartea a 30 de civili -, arata o "grava escaladare" a situatiei in estul Ucrainei, presedintele AP OSCE insistand asupra incetarii imediate a focului in regiune si a indeplinirii acordurilor de pace de la Minsk.

Kanerva a mentionat ca situatia din Ucraina va figura pe agenda sesiunii de iarna a AP OSCE care va avea loc in februarie la Viena.