Premierul in functie al Greciei, Antonis Samaras, a recunoscut victoria in alegeri a partidului de extrema-stanga Syriza, afirmand ca respecta decizia poporului grec, relateaza AFP. "Felicitari", a transmis Antonis Samaras dupa anuntarea rezultatelor partiale, care confera partidului radical Syriza un avans de 7 procente in fata formatiunii de centru-dreapta Noua Democratie.

Antonis SamarasFoto: Parlamentul European

"Politica are bucurii si necazuri", a raspuns Alexis Tsipras, liderul Syriza, multumindu-i pentru felicitari.

"Poporul grec a vorbit, iar noi ii respectam decizia", a continuat Samaras. "Eu predau o tara care este pe cale sa iasa din criza, care este membra a Uniunii Europene si a zonei euro; sper ca viitorul guvern va pastra aceste realizari", a spus Samaras.

"Poporul grec a facut istorie, a lasat in urma austeritatea. Vom negocia cu creditorii internationali o noua solutie pentru Grecia si pentru Europa", a afirmat Tsipras.

Formatiunea de extrema-stanga Syriza se claseaza pe primul loc in scrutinul legislativ din Grecia, cu un scor de 35,73%, fiind urmata de partidul conservator Noua Democratie, potrivit rezultatelor oficiale anuntate dupa numararea a 40% din buletinele de vot.