UPDATE Bilantul victimelor protestelor pro-democratie din Egipt a urcat duminica la 11 morti, au anuntat surse din serviciile de securitate pentru Reuters. Masurile dure de securitate din Cairo si din alte orase importante din tara nu au reusit sa controleze protestele care marcheaza comemorarea revoltelor din 2011.

Un manifestant catalogat de autoritati drept "islamist" a fost ucis in Egipt duminica, cea de a patra zi a comemorarii revoltei din 2011 care a dus la caderea regimului lui Hosni Mubarak, in timpul unor confruntari cu politia, informa anterior AFP citand serviciile de securitate egiptene.

Reprezentantii serviciilor de securitate sustin ca manifestantul ucis era inarmat si a deschis focul asupra politiei in timpul unei manifestatii organizate la Alexandria (nord). Fortele de ordine au raspuns cu foc agresiunii, au precizat serviciile de securitate adaugand ca trei manifestanti au fost raniti.

Sustinatorii fostului presedinte islamist Mohamed Morsi a lansat apelul la proteste fata de regimul presedintelui Abdel Fattah al-Sissi, ales in luna mai cu peste 90% din voturi si cares e bucura de sustinere unei parti importante a opiniei publice.

La 4 ani dupa revoltele populare, fostul sef al armatei si arhitect al destituirii lui Morsi in iulie 2013 este acuzat ca a instaurat un regim mai autoritar chiar si decat cel al lui Mubarak, suprimand intreaga opozitie, atat islamista cat si laica.

Un manifestant a fost ucis sambata seara in centrul orasului Cairo in timpul unor confruntari cu politia aparute cu ocazia unei rare adunari a miscarii de stanga, organizate de asemenea pentru a comemora revoltele din 2011.