Cel de-al treilea autor al atentatelor de la Paris, Amedy Coulibaly, care a ucis o politista si patru ostatici evrei la un magazin cu specific evreiesc, a fost inmormantat vineri dimineata la Thiais, in regiunea pariziana, au declarat surse citate de AFP.

Corpul lui Coulibaly, care a fost luat de la instututul medico-legal din Paris in cursul diminetii, a fost inhumat in partea musulmana a cimitirului din Thiais, unul dintre cele mai mari din jurul capitalei franceze, dupa ce statul Mali, de unde este originara familia acestuia, a refuzat sa primeasca trupul jihadistului, scrie Mediafax.

Ceilalti doi autori ai atentatelor jihadiste de la Paris, fratii Cherif si Said Kouachi, care au ucis 12 persoane in atacul de la redactia revistei satirice Charlie Hebdo, au fost inmormantati saptamana trecuta la Gennevilliers si, respectiv, la Reims.

Potrivit legislatiei franceze, este necesar ca rudele unui defunct sa ceara autorizarea de inmormantare primarului comunei in care se afla cimitirul pe care l-au ales. Primarii nu pot sa refuze atunci cand este vorba despre locul de resedinta sau in cazul in care in localitatea respectiva exista un cavou al familiei.