Fiul directorului gigantului petrolier Rosneft, Igor Secin, a fost decorat de presedintele Vladimir Putin pentru "serviciul de lunga durata" in slujba sectorului energetic rusesc, scrie The Moscow Times. Problema este ca proaspatul medaliat are doar 25 de ani.

Dar Rosneft nu vede o problema aici. "Daca ar fi avut 16 - atunci ar fi fost surprinzator. Dar la varsta de 25, (Ivan Secin) este un om in toata firea", a pus purtatorul de cuvant al Rosneft Mihail Leyontyev, la postul de radio Moskva Govorit.

Ivan Secin, care este director adjunct la Rosneft, a fost decorat marti de presedintele Vladimir Putin, potrivit unui decret publicat pe site-ul guvernului.

Tanarul a fost decorat pentru "contributia substantiala la dezvoltarea sectorului carburanti si energie si pentru munca constiincioasa de lunga durata", potrivit decretului.

Acordarea acestei decoratii a fost insa criticata dur in Rusia, opozantul Alexei Navalny numind-o "bataie de joc".

Tatal lui Ivan, Igor Secin, este un aliat apropiat al lui Vladimir Putin si se afla pe lista persoanelor sanctionate de Statele Unite pentru interventia rusa din Ucraina.