Presedintele yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi si-a anuntat joi seara demisia, dar Parlamentul a refuzat-o, imediat dupa demisia guvernului, pe fondul puternicei crize politice din tara, informeaza AFP.

Hadi si-a prezentat demisia intr-o scrisoare adresata Parlamentului. Institutia a convocat o sesiune speciala pentru vineri dimineata, in care se va discuta despre criza politica.

Demisia presedintelui vine imediat dupa cea a guvernului Khaled Bahah, in timp ce militiile siite isi consolideaza controlul asupra capitalei Sanaa. Purtatorul de cuvant al guvernului a declarat ca demisia executivului este "irevocabila".

Khaled Bahah si-a justificat decizia prin faptul ca "vrea sa evite ca membrii cabinetului sau sa fie trasi la raspundere pentru ceea ce se intampla si ce se va intampla in Yemen".

Unitatile militare din patru provincii din sudul Yemenului, inclusiv din principalul oras Aden, au decis sa refuze comenzile transmise din capitala Sanna de catre fortele de securitate, dupa demisiile presedintelui si premierului.