Industria mondiala de videochat genereaza anual venituri de 1 miliard de dolari si este in crestere rapida. Impreuna, site-urile care ofera servicii de videochat sunt vizitate zilnic de aproximativ 5% din utilizatorii de internet la nivel global. Modelele care isi castiga existenta facand videochat, dezbracandu-se in fata unei camere web pentru sute de oameni care le urmaresc live, profita de libertatea pe care le-o ofera internetul. Romania este capitala europeana a videochat-ului, iar modelele pot castiga mii de dolari lunar, potrivit CNBC.

In tara noastra, modelele platesc impozit pe veniturile lor si lucreaza cel mai adesea in studiouri care ofera conexiuni rapide la internet, webcam-uri de inalta definitie si o varietate tematica: de la dormitoare pana la dusuri si temnite. In schimbul spatiului de lucru, studiourile percep un procent din venitul modelului, de cele mai multe ori castigurile impartindu-se 50% - 50%.

Desi multe dintre modele pretind ca lucreaza din SUA, majoritatea "functioneaza", de fapt, de peste mari si tari. Procentul modelelor de videochat din SUA variaza de fapt intre 15 si 35%, iar in cazul multor site-uri de profil, concentratia mai mare este de modele non-americane.

Inainte de recesiune, numarul modelelor din Statele Unite era destul de mic, la acea vreme Europa de Este reprezentand cea mai mare parte a pietei. Gratie potentialului de castig semnificativ de castig, odata cu criza a crescut si numarul modelelor din SUA.

Alte puncte insemnate pe harta mondiala a videochat-ului sunt Columbia, Republica Ceha si Filipine.

La polul opus se afla Rusia, o zona gri din cauza legilor stricte impotriva prostitutiei cibernetice. Si in Ucraina, videochatul este o activitate ilegala.