Treisprezece persoane au fost ucise joi dimineata la Donetsk, in estul Ucrainei, in momentul in care un troleibuz a fost lovit de un obuz intr-un cartier al orasului care pana in prezent a fost ferit de lupte, a declarat un reprezentant al primariei locale pentru AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE Autoritatile de la Kiev ii acuza pe separatistii prorusi de lansarea obuzului care a provocat joi moartea a 13 civili, transmite AFP.

"Douasprezece persoane au fost ucise in troleibuz si o alta intr-o masina care trecea prin apropiere", a precizat un reprezentant al serviciilor de urgenta din orasul bastion al rebelilor separatisti rusi.

In jur de 10 persoane au fost ranite, potrivit unui prim bilant realizat de serviciile locale de urgenta.

Miercuri seara, o persoana a fost ucisa dupa ce un autobuz a fost lovit de un obuz intr-un cartier apropiat de aeroportul din Donetsk, scena unor lupte intense intre trupele ucrainene si separatistii prorusi.

In data de 14 ianuarie, un bombardament care viza un baraj instalat de armata ucraineana in apropiere de Volnovakha (estul Ucrainei) a lovit un autobuz, provocand moartea a 12 civili. Kievul si rebelii se acuza reciproc de lansarea atacului.