Premierul ucrainean Arseni Iatseniuk a anuntat miercuri ca urmeaza sa se dea o lege prin care fortele armate isi vor mari efectivele cu 68.000 de persoane, la un total de 250.000, informeaza Reuters. Purtatorul de cuvant al armatei de la Kiev afirma ca Rusia si-a intarit prezenta militara in estul separatist al Ucrainei pe masura ce rebelii si-au intensificat atacurile.

"Un numar semnificativ de soldati rusi fara insemnele de identificare au fost observati in Luhansk. Continua bombardarea in masa si dorinta rebelilor de a isi extinde teritoriul pe care il controleaza" a declarat Andrii Lysenko jurnalistilor.

Potrivit acestuia, un militar a fost ucis si 40 au fost ucisi in ultimele 24 de ore.

Premierul Iatseniuk a declarat ca din cei 250.000 de angajati din armata, 204.000 vor fi soldati.

UPDATE 17.50 Presedintele ucrainean Petro Poroshenko a declarat miercuri la Davos ca peste 9.000 de soldati rusi se afla pe teritoriul Ucrainei.

"Avem peste 9.000 de militari ai Federatiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea si transportoare de trupe. Promit ca va exista o situatie clara si stabila in Ucraina daca Rusia va aplica Acordul de la Minsk, care prevede inchiderea frontierei ruso-ucrainene si retragerea trupelor ruse de pe teritoriul ucrainean", a spus la Forumul economic de la Davos presedintele Ucrainei.

"Solutia pentru rezolvarea conflictului este foarte simpla: incetarea aprovizionarii cu armament, retragerea trupelor si inchiderea frontierei. Este un plan de pace foarte simplu".