Contul de Twitter al cotidianului francez Le Monde, cu 3,3 milioane de abonati, a fost spart marti de sustinatori ai regimului sirian, armata electronica siriana (SEA), au constatat marti noaptea jurnalistii AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

SEA a publicat mai multe mesaje, printre care unul intitulat "Eu nu sunt Charlie", in care hackerii au o pozitie in favoarea Palestinei, a Siriei, care "bombardat" si denunta faptul ca locuitorii din Africa "mor de foame si din cauza masacrelor".

In jurul orei locale 01.00 GMT, miercuri dimineata, contul de zi cu zi Twitter a fost suspendat.

Le Monde a anuntat marti ca duminica si luni a fost victima unui atac informatic al armatei electronice siriene, care a incercat in zadar sa atace site-ul sau si contul sau de Twitter.

Hackerii au incercat initial sa obtina parola contului de Twitter a publicatiei, prin trimiterea de emailuri frauduloase la mai multi jurnalisti Le Monde.

Apoi au incercat sa pretinda publica un mesaj pe site-ul lumii, de asemenea, fara nici un rezultat.

In aprilie 2013, sustinatorii regimului sirian au piratat contul de Twitter al agentiei americane Associated Press (AP), afisand un mesaj fals: "Breaking:. Doua explozii la Casa Alba si Obama este ranit".