Al doilea autor jihadist al atacului de la Charlie Hebdo, Cherif Kouachi, a fost inmormantat sambata cu putin inainte de miezul noptii, a declarat Primaria din Gennevilliers, de la periferia Parisului, unde acesta locuia, pentru AFP.

La fel ca in cazul fratelui sau mai mare, Said - impreuna cu care a ucis 12 persoane -, inmormantat in noaptea de vineri spre sambata la Reims (est), mormantul lui Cherif Kouachi este anonim, la solicitarea primarului, care a vrut ca acesta sa nu devina un loc de pelerinaj, relateaza Mediafax.

"Inhumarea a avut loc la ora (locala) 23.45 (duminica, 0.45, ora Romaniei), in intimitate. Sotia sa nu a dorit sa asiste la inmormantare. Nu a asistat nimeni", a precizat primaria.

Primarul comunist Patrice Leclerc a declarat ca nu a avut "alta optiune legala decat sa lase inhumarea lui Cherif Kouachi sa se desfasoare", dar a cerut ca mormantul sa fie anonim.

El a refuzat, in schimb, inhumarea in comuna sa a lui Said Kouachi, inmormantat la Reims, unde locuia, intr-un mormant anonim, intr-un cimitir tinut secret.

Potrivit legii, este necesar ca rudele unui defunct sa ceara autorizarea de inmormantare primarului comunei in care se afla cimitirul pe care l-au ales. Primarii nu pot sa refuze atunci cand este vorba despre locul de resedinta sau in cazul in care in localitatea respectiva exista un cavou al familiei.

In ceea ce-l priveste pe al treilea jihadist, Amedy Coulibaly - care a omorat o politista si apoi a luat ostatici intr-un magazin alimentar cu specific evreiesc, dintre care a omorat patru persoane, pe 9 ianuarie -, o parte a familiei acestuia a declarat pentru AFP ca nu a luat inca o decizie.

Aceste rude ale lui Coulibaly locuiesc la periferia Parisului, la Grigny, unde primaria afirma ca nu a primit nicio cerere pana in prezent. La fel stau lucrurile si la Fontenay-aux-Roses, unde locuia jihadistul si unde autoritatile precizeaza ca cimitirul nu dispune de un loc dedicat musulmanilor.

O posibilitate ar fi organizarea unor funeralii in Mali, de unde este originara familia lui Coulibaly.