Bulgaria trebuie sa urmeze exemplul Romaniei in combaterea coruptiei, a declarat vicepremierul bulgar Meglena Kuneva dupa intrevederea pe care a avut-o cu Laura Codruta Kovesi, procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, si cu Horia Georgescu, presedintele Agentiei Nationale pentru Integritate, informeaza Mediafax.

Bulgaria trebuie sa urmeze exemplul Romaniei daca vrea sa combata eficient coruptia, a afirmat Kuneva, citata de postul bTV si de site-ul Novinite.com.

Este clar ca Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) ofera rezultate in Romania, a adaugat Kuneva, notand ca Bulgaria are posibilitatea de a constitui structuri identice in scopul combaterii coruptiei.

"Sunt necesare structuri independente pentru combaterea coruptiei la nivel inalt, fara presiuni politice", a insistat Kuneva, aflata in vizita la Bucuresti.

Potrivit site-ului Novinite.com, in cursul discutiilor cu Meglena Kuneva, Horia Georgescu si Laura Codruta Kovesi au prezentat informatii detaliate despre functionarea institutiilor pe care le conduc.