Ministerul francez al Apararii a anuntat ca si-a consolidat sistemele de protectie impotriva atacurilor informatice, la cateva zile dupa atentatele jihadiste de la Paris si in urma unor atacuri contra site-urilor sale, potrivit Mediafax.

Doua dintre aceste atacuri "vizau doua regimente ale armatei terestre, inclusiv o scoala", a declarat viceamiralul Arnaud Coustilliere, un oficial din cadrul centrului de aparare cibernetica al Statului Major al armatei.

La o zi dupa marsul de duminica de la Paris, organizat in memoria celor 17 persoane ucise in atentate saptamana trecuta, "a fost luata decizia de a ridica nivelul de vigilenta pe Internet", iar "incepand de marti am dispus crearea unei celule de criza, pentru a supraveghea" atacurile informatice, a adaugat Coustilliere.

"Atacurile asupra site-ului Dicod (serviciului de comunicare al ministerului) continua, se gasesc in mod regulat tineri care vor sa testeze site-ul Dicod", a precizat viceamiralul.

"In opinia mea, aceste atacuri sunt un raspuns la manifestatia de duminica, din partea unor tineri care nu adera la anumite valori", a declarat el.

Potrivit unor surse deschise si disponibile, peste 20.000 de atacuri informatice vizand site-uri ale scolilor si altor institutii au fost comise in Franta, incepand din 10 ianuarie, de catre "grupuri mai mult sau mai putin structurate sau de hackeri islamisti bine cunoscuti", a adaugat oficialul francez.

Aceste atacuri au loc prin saturatia, penetrarea sau "desfigurarea" site-urilor, o operatiune care consta in inlocuirea primei pagini cu alta.