Majoritatea cetatenilor rusi sustine realegerea presedintelui in exercitiu, Vladimir Putin, la scrutinul din 2018, potrivit unui sondaj realizat de Centrul Levada, citat de agentia RIA Novosti.

Sondajul a fost realizat in 134 de localitati din Rusia, pe un esantion de 1.600 de persoane cu varsta de peste 18 ani.

Conform rezultatelor, 55 la suta dintre respondenti vor ca Putin sa ramana in functia de presedinte inca cel putin un mandat.

Zece la suta dintre cei chestionati au raspuns ca Rusia are nevoie de un nou lider, dar care ar urma politica promovata de Vladimir Putin, potrivit Mediafax.

Doar 18 la suta considera ca in 2018 la putere trebuie sa vina o persoana cu o viziune noua in domeniul politic.

De asemenea, 54 la suta dintre rusi au apreciat ca nimeni nu-l poate inlocui pe Putin in functia de presedinte, iar 24 la suta dintre respondenti au raspuns ca o astfel de persoana poate fi gasita.

Potrivit revistei Forbes, Putin conduce in topul celor mai puternici oameni din lume, consolidandu-si pozitia dupa ce a anexat Crimeea in martie, a orchestrat conflictul in Ucraina si a semnat cu China un contract de miliarde de dolari pentru constructia unui oleoduct.

Anterior, el a declarat ca nu exclude sa candideze pentru un al patrulea mandat de presedinte la alegerile din 2018.

Vladimir Putin este primul presedinte al Rusiei ales pentru un mandat de sase ani. El a fost presedinte al Rusiei in perioada 2000-2008, fiind reales in 2012. In cazul in care Putin va castiga alegerile din 2018, el il va depasi pe fostul lider sovietic Leonid Brejnev, care a condus fosta Uniune Societica timp de 18 ani, pana la moartea sa, in 1982.