Daily Mail publica in editia online de miercuri imagini in exclusivitate din interiorul magazinului evreiesc din Paris unde Amedy Coulibaly, in varsta de 32 de ani, a ucis 4 oameni si a luat 17 ostatici. Pe imaginile video se vede cum acesta ameninta cu arma si cere deconectarea camerelor de supraveghere, iar pe jos se vad intinse mai multe cadavre.

Atac in magazinul kosherFoto: youtube.com

Intr-un alt cadru se observa un carucior de copii abandonat intre rafturi sau il vedem pe teroristul imbracat cu o vesta antiglont cum il ameninta cu arma pe un angajat al marketului kosher. Totul - cu circa patru ore inainte ca fortele speciale franceze sa ia cu asalt magazinul si sa-l ucida pe terorist cu peste 40 de focuri de arma.

Coulibaly il pune la zid pe un angajat

Coulibaly il pune la zid pe un angajat

Foto: youtube.com

Coulibaly era un apropiat al fratilor Kouachi, care, simultan, erau inconjurati de politie intr-o tipografie din Dammartin-en-Goele, la circa 30 de km nord-est de Vincennes.

Membrii fortelor speciale franceze implicati in operatiune de vineri de eliberare a ostaticilor luati in magazinul kosher Hyper Cacher de catre Amedy Coulibaly relateaza ca deja munceau de peste 50 de ore fara oprire inaintea raidului, ca intr-un final au intrat in forta in magazin si ca au tras peste 40 de gloante in atacator, relateaza The Telegraph.

Una dintre persoanele care au fost luate ostatice de catre Amedy Coulibaly vineri, in magazinul kosher din Porte de Vincennes, Marie, povesteste, potrivit BFM, ca atacatorul a inceput sa traga de cum a intrat si ca a vazut doua cadavre in dreapta sa.

In jurul orei 13.00, vineri, Marie isi facea cumparaturile in magazinul Hyper Cacher, si a auzit primele focuri. Amedy Coulibaly intrase in supermarket. "Am auzit un bum, apoi am vazut barbatul care avea vesta antiglont, doua arme Kalashnikov in mana, un cutit si un pistol. Si la dreapta noastra erau doua cadavre, doi clienti care au murit de la inceput. De cum a intrat a inceput sa traga."

Marie mai povesteste ca o clienta a incercat sa ii ia arma lui Coulibaly, insa in zadar: "Era in spatele nostru, a vrut sa ii ia arma, insa nu a reusit sa traga. El a replicat tragandu-i un glont in cap". Marie isi aminteste ca aceasta femeie a agonizat timp de cateva zeci de minute.

Ea isi aminteste ca un angajat a reusit sa ajunga la lift, sa urce la etajul unu si sa iasa pe o iesire de urgenta. Avea la el cheia de la poarta de fier pe care a dat-o politistilor.

Despre asaltul trupelor speciale: "Am asteptat 2-3 ore si apoi am auzit bum bum bum. Mi-am zis, gata, ne va omori pe toti. Ne-am ascuns toti sub cosuri. Am auzit bum bum bum. Si cand s-a ridicat grilajul, atunci mi-a fost cel mai frica. Am auzit politistii zicand "hai baieti, hai hai!". Au intrat si l-au ucis pe terorist".