Umoristul francez Dieudonne a fost arestat miercuri dimineata in Franta pentru apologia terorismului, dupa ce a scris pe pagina sa de Facebook "Je me sens Charlie Coulibaly", cu referire la numele ucigasului de la magazinul evreiesc din Porte de Vincennes, anunta AFP.

Potrivit articolului 421-2-5 din Codul Penal francez "faptul de a provoca direct la acte de terorism sau de a face public apologia acestor acte" este pedepsit cu cinci ani de inchisoare si amenda de 75.000 de euro.

Potrivit unei circulare din 5 decembrie 2014, pedeapsa se majoreaza la sapte ani daca aceste infractiuni sunt comise pe internet.

Dieudonne M'Bala M'Bala a devenit celebru in anii 90 prin scheciurile sale realizate cu umoristul evreu Elie Semoun. Dieudonne a avut apoi o cariera individuala, exprimand din ce in ce mai mult opinii antisemite. El s-a apropiat de partidul de extrema dreapta Frontul National, al carui fost presedinte, Jean-Marie Le Pen, este nasul unuia dintre copiii sai.

Interzis de majoritatea canalelor mass-media, Dieudonne ramane foarte popular pe Internet, unele dintre inregistrarile sale video, in special cele in care le raspunde criticilor sai, fiind vizionate de peste doua milioane de ori.