Jurnalistii de la "Le Canard Enchaine", cea mai mare publicatie de satira din Franta, au dezvaluit ca au primit amenintari la o zi dupa atacul sangeros de la Charlie Hebdo, prin care erau avertizati ca le va veni "randul", fapt ce a determinat sporirea masurilor de supraveghere a redactiei si deschiderea unei anchete, relateaza AFP.

"E randul vostru", avertizeaza acest mesaj, care precizeaza ca jurnalistii vor fi taiati "cu toporul", afirma "Le Canard Enchaine" in editia ce va aparea miercuri. "Avand in vedere contextul", a scris ziarul, "masurile de supraveghere au fost sporite", iar justitia a deschis o ancheta.

Aceste amenintari au fost primite prin e-mail in data de 8 ianuarie, la o zi dupa atacul comis asupra redactiei saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti.

In editia sa de miercuri, Le Canard Enchaine, a carui deviza este "Libertatea presei va inceta sa mai fie folosita abia cand nu va mai fi necesara", titreaza pe prima pagina: "Mesajul lui Cabu (unul dintre caricaturistii de la Charlie Hebdo ucisi miercurea trecuta, n.r.): Inainte baieti, nu va lasati doborati!".