Aproximativ 10.000 de oameni s-au adunat marti seara in centrul orasului Berlin, la initiativa organizatiilor musulmane din Germania si in prezenta cancelarului Angela Merkel, penru a condamna islamofobia dupa atacurile jihadiste din Franta, scrie AFP.

"Noi toti, noi suntem Germania! Noi, democratii, care suntem marcati de diferente politice, culturale si religioase", a declarat presedintele Joachim Gauck, pe o scena ridicata in fata Portii Brandenburg, iluminata in culorile drapelului Frantei, albastru, alb si rosu.

"Teroristii nu au castigat si nu vor castiga", a asigurat presedintele Consiliului Central al musulmanilor din Germania, Aiman Mazyek, in timpul unui scurt discurs inaintea unui moment de reculegere in memoria celor 17 victime ale atacului din Franta.

Vicepresedintele Consiliului Central al Evreilor din Germania, Abraham Lehrer, a condamnat cu fermitate actele de razbunare, inclusiv atacurile impotriva moscheilor.

Angela Merkel, care nu a sustinut niciun discurs, anuntase inainte ca "Islamul face parte din Germania", insistand sa se evite confuzia cu islamistii. "Islamul face parte din Germania", a spus cancelarul german, insistand sa se evite confuzia cu islamistii.