Zece civili au fost ucisi marti in estul separatist pro-rus al Ucrainei, dupa ce un autobuz a fost lovit intr-un atac ce viza un post de control al armatei ucrainene, acesta fiind cel mai sangeros atac de la instaurarea armistitiului din 9 decembrie, relateaza AFP.

Atacul, comis in apropiere de localitatea Bugas, situata la 35 de kilometri sud de Donetsk, s-a soldat cu zece morti, "sase femei si patru barbati", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev. Alti 13 civili au fost raniti, a adaugat el.

Initial, armata a anuntat intr-un comunicat ca sase persoane si-au pierdut viata si 13 au fost ranite. "Un post de control al armatei a fost in mod cinic vizat, in jurul orei 14.30, de rebeli, care au tras cu lansatoare de rachete multiple Grad", potrivit comunicatului.

Acest post de control se afla pe drumul dintre Donetsk, capitala regionala si bastion al rebelilor, si Mariupol, port la Marea Azov si ultimul mare oras din est aflat sub controlul autoritatilor ucrainene.

"Un tir de artilerie asupra unui post de control al armatei ucrainene a lovit un autobuz, facand 10 morti si 13 raniti", a confirmat pentru AFP seful politiei locale pro-Kiev, Viacheslav Abroskin.

Drumul a fost ulterior inchis de catre autoritatile ucrainene, a precizat el.

Acest bilant se adauga celui privind un soldat si trei civili ucisi in ultimele 24 de ore in estul separatist, comunicat in cursul diminetii de catre armata si primaria din Donetsk.

Dupa o perioada de relativa acalmie de la armistitiul incheiat pe 9 decembrie, estul separatist pro-rus al Ucrainei a revenit la violente sangeroase la sfarsitul saptamanii trecute, in contextul in care eforturile pentru relansarea procesului de pace sunt in impas.