Grupul jihadist Statul Islamic (SI) a difuzat marti o inregistrare video in care arata un tanar baiat executand cu un pistol doi barbati acuzati ca lucreaza pentru serviciile secrete rusesti, scrie AFP.

Inregistrare video Statul IslamicFoto: Captura LiveLeak

Inregistrarea de sapte minute arata doi barbati ingenuncheati care par a fi impuscati de un copil de circa zece ani, dupa ce sunt filmati in timpul interogatoriului asupra unei pretinse tentative de infiltrare a SI in Siria.

Mai multi internauti si-au exprimat insa indoiala legata de autenticitatea inregistrarii.

Inregistrarea are titlul "Descoperirea unui dusman in interior" si este comentat in rusa, incepand cu interogarea unuia dintre barbati, care spune ca este kazah.

El afirma ca a fost recrutat de serviciile rusesti de informatii (FSB) pentru a se apropia de un combatant al SI, al carui nume nu este precizat.

Al doilea barbat, a carui nationalitate nu este precizata dar care spune ca lucrase anterior pentru FSB afirma ca era insarcinat sa ucida un combatant al SI.

Cei doi declara ca li s-a cerut sa stranga si sa transmita informatii legate de membrii SI in Siria.

Dupa interogatorii, inregistrarea este taiata pentru a fi reluata cu o scena filmata in exterior unde apare un combatant al SI, cu barba, alaturi de un baiat inarmat cu un pistol.

Barbatul recita versete religioase iar acuzatii sunt asezati in genunchi, cu spatele la el.

Baiatul, care spune ca se numeste Abdallah si este originar din Kazahstan, pare sa ii impuste pe cei doi barbati in ceafa.

Pana la publicarea stirii, nici un comentariu nu era disponibil din partea FSB.