Primarul musulman al orasului olandez Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, le-a transmis un mesaj musulmanilor care intorc spatele libertatii: "sa isi faca bagajele" si "sa plece dracului de aici". Declaratia primarului (N.red. in engleza: "pack your bags" and "f**k off") a fost facuta in direct la un post de televiziune, scrie International Business Times.

Ahmed AboutalebFoto: Captura YouTube

Ahmed Aboutaleb si-a exprimat in direct furia fata de acei musulmani care refuza sa se adapteze la noul mediu, specificand ca el a facut acest lucru dupa ce s-a mutat in Olanda, in 1976.

"Este de neinteles ca va puteti intoarce spatele libertatii...Dar daca nu va place libertatea, pentru numele lui Dumnezeu, faceti-va bagajele si plecati", a spus primarul.

"S-ar putea sa existe un loc in lume unde puteti fi voi insiva, unde puteti fi sinceri cu voi si unde nu trebuie sa mergeti sa omorati jurnalisti nevinovati. Si daca nu va place aici pentru ca niste umoristi care nu va sunt pe plac scriu la un ziar, as putea spune ca puteti pleca dracului", a afirmat Ahmed Aboutaleb.

"Aceasta este o prostie, este ceva de neinteles. Dispareti din Olanda daca nu va gasiti locul aici. Toti musulmanii bine intentionati de aici vor fi priviti ciudat acum", a adaugat primarul.

Peste jumatate din populatia Rotterdamului este formata din minoritati etnice sau persoane care nu s-au nascut in Olanda.

Aboutaleb s-a nascut in Maroc si a devenit primarul Rotterdamului in 2008.

Aceasta nu este prima oara cand Aboutaleb face comentarii controversate la adresa musulmanilor olandezi.

In 2004, actualul primar a spus ca musulmanii care nu vor sa practice valorile olandeze sunt liberi sa prinda primul avion si sa plece din tara.