O grupare care se revendica din partea Statului Islamic a piratat luni conturile de YouTube si Twitter ale comandamentului in Orientul Mijlociu (Centcom), pe care au fost postat ceea ce hackerii pretind a fi documente secrete ale armatei americane, printre care si adrese personale ale ofiterilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe acest cont se putea citi "ISI este deja aici, suntem in computerele voastre, in fiecare baza militara".

Centcom a confirmat informatia si a anuntat suspendarea contului.

De notat ca anuntul piratarii conturilor a venit in acelasi timp in care presedintele Obama sustinea la Washington un discurs asupra criminalitatii cibernetice.

Un banner alb si negru, cu imaginea combatantilor mascati si cu cuvintele "CyberCaliphate" si "I love you Isis", aparea pe aceste conturi, in locul siglei obisnuite a Centcom.

La Pentagon, oficiali americani au precizat ca, aparent, niciun document clasificat nu a fost publicat de hackeri.

Acestia au precizat ca se poate evalua deocamdata daca actul de piratare reprezinta o amenintare reala pentru retelele interne ale Pentagonului.

Comandamentul militar pentru Orientul Mijlociu, care supervizeaza toate operatiunile militare din Irak, Siria si Afganistan, este situat in Tampa (Florida).

Si oficiali americani citati de Reuters au afirmat ca imaginile publicate pe contul de Twitter al Centcom nu par sa reprezinte o problema de securitate sau sa contina informatii clasificate.

Vom reveni cu amanunte