Premierul ungar Viktor Orban a declarat duminica, la finalul marsului impotriva terorismului din Paris, ca imigratia economica este o sursa de probleme pentru Europa si trebuie sa fie oprita, transmite AFP. Oban a adaugat ca atat timp cat el se va afla la conducerea Guvrunului de la Budapesta, "Ungaria nu va fi o destinatie pentru imigranti".

Viktor OrbanFoto: Agerpres / Tanjug

"Imigratia economica este un lucru rau pentru Europa, este o sursa de probleme si de pericole pentru popoarele europene, iar de aceea ea trebuie oprita", a declarat Orban pentru televiziunea publica ungara, potrivit MTI.

"Nu vrem sa vedem printre noi minoritati importante care sa aiba caracteristici culturale diferite, vrem ca Ungaria sa ramana Ungaria", a subliniat liderul de la Budapesta.

Potrivit unor date oficiale, cel putin 30.000 de persoane originare din Asia si 5.000 originare din Africa locuiau cu resedinta in Ungaria in 2014.

Romii constituie principala minoritate etnica din Ungaria si reprezinta 7-8% din populatia ungara de zece milioane de persoane.

O tara de la frontiera externa a Uniunii Europene (UE), Ungaria a intregistrat o crestere a numarului cererilor de azil politic de la 2.000, in 2012, la aproape 20.000 in 2013.

Totodata, Ungaria este necesar sa acorde azil celor care sunt persecutati politic in mod real, a declarat Orban.

Liderul populist si-a exprimat speranta ca o analiza "calma si asezata" a evenimentelor recente va conduce liderii europeni la o inasprire a politicii de restrictie a imigratiei.