Presedintele francez Francois Hollande s-a intalnit duminica la Elysee cu cancelarul german Angela Merkel si cu presedingtele ucrainean Petro Poroshenko, pentru a discuta aproximativ 15 minute despre criza ucraineana, a anuntat presedintia franceza.

Seful diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, care era de asemenea prezent la Paris pentru marsul impotriva terorismului, nu a participat la aceasta intrevedere, a precizat sursa citata, potrivit Mediafax.

Pe langa aceasta intrevedere, presedintele Hollande a avut o discutie separata cu cancelarul german Angela Merkel.

Aceste scurte intrevederi au avut loc inaintea reuniunii de luni, de la Berlin, a ministrilor Afacerilor Externe rus, ucrainean, german si francez.

Acestia se vor intalni pentru a pregati un nou summit anuntat la sfarsitul lui decembrie de presedintele Poroshenko, la care ar putea participa si omologul sau rus Vladimir Putin, dar si Francois Hollande si Angela Merkel, la 15 ianuarie, la Astana, capitala Kazahstanului.

Liderii francez si german au conditionat insa desfasurarea acestui summit, care nu a fost confirmat inca, de promisiunea unor rezultate substantiale in solutionarea politica a crizei ucrainene.