Miscarea islamica palestiniana Hamas a condamnat sambata atentatul comis de doi jihadisti francezi la redactia publicatiei satirice Charlie Hebdo din Paris care s-a soldat cu 12 morti, se mentioneaza intr-un comunicat citat de AFP.

Hamas "condamna agresiunile impotriva publicatiei Charlie Hebdo si insista asupra faptului ca diferentele de opinii si de conceptii nu justifica crima", se mentioneaza in textul citat, potrivit Agerpres.

Miscarea raspunde si acuzatiilor premierului israelian Benjamin Netanyahu care a afirmat recent ca Franta si Israelul, "tari civilizate", se confrunta cu aceeasi amenintare. "Acesti teroristi omoara jurnalisti la Paris, lanseaza rachete asupra civililor din Gaza", a spus Netanyahu, care asociaza de luni de zile Hamasul miscarilor jihadiste cele mai radicale, printre care organizatia Statul Islamic.

"Hamas condamna tentativele disperate ale premierului israelian Netanyahu de a face legatura, pe de o parte, intre miscarea noastra si rezistenta poporului nostru, si terorismul in lume pe de alta parte (...). Aceste tentative mizerabile sunt sortite esecului", se mai mentioneaza in comunicat.