Postul francez BFM TV a surprins imagini cutremuratoare din momentul in care care trupele de elita antitero ale Politiei si Jandarmeriei franceze au dat asaltul decisiv asupra magazinului evreiesc in care teroristul Amedy Coulibaly s-a refugiat vineri dupa-amiaza cu mai multi ostatici. Trupele antitero au dat asaltul in jurul orei 18.10 (ora Romaniei) si au reusit eliberarea unui numar neprecizat de ostatici, precum si uciderea lui Coulibaly. Imaginile arata momentul in care trupele de elita au scos ostaticii, au intrat in cladire, dar si modul in care un politist a fost ranit de gloantele teroristului.

Bilantul actiunii este insa dur: Atentatorul ucis, 3 ostatici morti, 4 ostatici raniti grav intre viata si moarte, 2 politisti raniti grav, 1 politist ranit usor (surse medicale pentru RTL).

Exclusif France 2 : les images du face-à-face...by francetvinfo

Charlie Hebdo - Les images de l'assaut de la...by francetvinfo

Porte de Vincennes : les images de l'assaut du...by LCP

Porte de Vincennes. Des blessés et des morts...by leparisien

Reamintim ca Amedy Coulibaly a ucis joi dimineata o politista care il oprise in trafic in Paris. Coulibaly a reusit sa scape ieri, dar astazi a fost surprins de politisti si a reusit sa se refugieze intr-un magazin evreiesc din cartierul parizian Porte de Vincennes (una din intrarile in Paris, cartier locuit de multi evrei), unde a luat mai multi ostatici.

El le-a cerut fortelor de ordine sa nu atace depozitul in care se aflau fratii Cherif si Said Kouachi (presupusii atacatori de la Charlie Hebdo), care luasera si ei un ostatic vineri dimineata. In caz contrar, Coulibaly a amenintat ca-i va ucide pe toti ostaticii sai.

Legatura dintre Amedy Coulibaly si fratii Kouachi a fost anuntata in mod oficial de Ministerul francez de Interne, care a relatat ca toti au facut parte din aceeasi grupare jihadista in anii 2004-2005.