Cherif, unul dintre suspectii de terorism dupa atacul de la Charlie Hebdo, a apartinut de filiera "Buttes-Chaumont", un grup de tineri aflati sub autoritatea emirului Farid Benyettou. Filiera trimitea jihadistii sa se alature gruparii al-Qaeda in Irak, scrie Le Monde. Cherif, supranumit "Abou Issen", s-a nascut in Franta la data de 29 noiembrie 1982 in arondismentul 10 din Paris. Acesta a fost condamnat pe 14 mai 2008 la trei ani de inchisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

Cherif KouachiFoto: Captura YouTube

Cherif Kouachi si-a cunoscut unul dintre complici in liceu. In vremea aceea, el era considerat cel mai impulsiv si mai violent dintre toti. Colegii lui i-au atribuit lui Cherif planificari referitoare la atacuri teroriste impotriva intreprinderilor evreiesti in Paris.

In perioada "Buttes Chaumont", Cherif a furat, a consumat droguri si a planificat infractiuni minore.

Apoi, suspectul a fost radicalizat la moschee, unde s-a intalnit cu viitorul lider al filierei irakiene, Farid Benyettou. Unii membri ai Buttes Chaumont au plecat in Irak in 2003 si 2005, dar Cherif nu a parasit niciodata teritoriul francez. El a fost arestat la Paris in ianuarie 2005.

Acesta sta in inchisoarea din Fleury-Mérogis in perioada ianuarie 2005-octombrie 2006. Aici l-a intalnit pe cel care urma sa devina noul sau mentor: Djamel Beghal.

Doi ani mai tarziu, ofiterii directiei Anti-Terorism l-au suspectat ca a complotat, impreuna cu fostii complici din Buttes Chaumont, evadarea unuia dintre creierele atentatelor de la statia Musée-d’Orsay din 1995. Dupa aceasta suspiciune, Cherif intra in inchisoare pe 25 mai 2010, dar este eliberat pe 11 octombrie in acelasi an. Fratele acestuia, Said Kouachi, a aparut in acelasi dosar. Dar, din cauza lipsei de probe, politia nu a continuat investigatia.

Parintii celor doi au murit, Said ramanand singura ruda a lui Cherif.