Peste 10.000 de persoane s-au adunat miercuri seara la Paris, in semn de omagiu fata de victimele sangerosului atentat impotriva saptamanalului satiric Charlie Hebdo, scrie AFP.

Foto:

La ora 20.00, in piata se aflau peste zece mii de oameni, potrivit estimarii politiei, citata de AFP.

La apelul mai multor sindicate, asociatii, mass media si partide politice, participantii s-au reunit in centrul capitalei franceze, nu departe de sediul ziarului, pentru a denunta atentatul, cel mai sangeros din Franta dupa razboiul din Algeria.

In multimea compacta si tacuta, multi oameni arborau pancarte pe care scria "Je suis Charlie", un slogan de solidaritate cu victimele atentatului, care a circulat masiv pe retelele sociale.

De asemenea, erau afisate pancarte pe care scria "Charb mort libre", un omagiu la adresa lui Charb, caricaturistul si directorul Charlie Hebdo, decedat la varsta de 47 de ani alaturi de alti trei caricaturisti vedeta ai publicatiei, Cabu, Tignous si Wolinski, foarte cunoscuti in Franta.

Un atentat terorist a avut loc miercuri dimineata la sediul saptamanalului francez de satira Charlie Hebdo, cunoscut pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. Bilantul se ridica la 12 morti. Atacatorii au fost doi barbati cu cagule negre, care au ucis doi politisti si zece membri ai redactiei, printre care directorul si unul din actionarii ziarului. Atentatorii, care vorbeau franceza fara accent, sunt cautati de autoritati, in timp ce nivelul de alerta in zona Parisului a fost ridicat.