Guvernul german a anuntat miercuri ca mai multe dintre site-urile sale oficiale, inclusiv cel al Cancelariei, au fost in aceasta dimineata victime ale unui atac informatic revendicat de o grupare pro-rusa din Ucraina, informeaza AFP.

Steffen Seibert, purtator de cuvant al Angelei Merkel, a confirmat ca atat site-ul Cancelariei, cat si cel al Bundestag-ului, au fost victime ale unui atac informatic. Seibert a precizat ca aceste site-uri nu mai puteau fi accesate in jurul orei 10.00 din cauza unui atac informatic deosebit de puternic. "Obiectivul este in mod clar de a supraincarca sistemul atacat pentru oprirea in cvasi-totalitate a serviciilor vizate de actiune".

Pe de alta parte, o grupare de hackeri pro-rusi din Ucraina - Cyber-Berkut - a revendicat atacul si l-a motivat prin faptul ca joi, cancelarul Merkel se va intalni cu premierul ucrainean Arseny Iateniuk.

Gruparea scrie pe site-ul propriu ca Iateniuk spera sa obtina de la UE imprumuturi de multe milioane de dolari pe care, sustin hackerii, nu le va folosi pentru a repara infrastructura distrusa a acestei tari, ci pentru a stinge conflictul din Est. Gruparea Cyber-Berkut face apel la autoritatile germane sa nu mai sustina financiar "regimul criminal de la Kiev"