Un roman in varsta de 26 de ani a fost arestat de politia greaca pentru uciderea scriitorului Meni Koumantareas, scrie presa elena. Romanul a recunoscut ca avea un litigiu financiar cu victima, insa a povestit in fata politistilor o varianta care nu se potriveste cu probele adunate la locul crimei: tanarul sustine ca l-a impins pe scriitor in timp ce se certau, iar acesta a cazut, s-a lovit si a murit.

Menis KoumandareasFoto: Hellenic Authors Society

Scriitorul Menis Koumandareas (83 de ani), unul dintre cei mai prestigiosi autori din Grecia, a fost asasinat la inceputul lunii decembrie. Trupul sau neinsufletit a fost descoperit in locuinta sa din Atena. Victima prezenta rani la nivelul gatului si a fetei, potrivit politiei, care a avansat ideea ca scriitorul a fost strangulat.

Autor a peste 20 de romane, volume de nuvele si eseuri, a carui cariera a debutat in anii 1960, Menis Koumandareas a fost recompensat de doua ori cu premiul de stat pentru roman din Grecia, cartile sale fiind traduse in numeroase limbi straine.

De asemenea, a tradus in limba greaca mai multe carti scrise de autori celebri, printre care se numara Ernest Hemingway si Scott Fitzgerald.

Menis Koumandareas este cunoscut pentru romanele sale in care foloseste un stil sobru pentru a reda un portret al societatii elene postbelice, privilegiind clasa mijlocie a Atenei si micii comercianti.