Marina militara italiana a anuntat marti noaptea ca a preluat controlul cargoului moldovenesc care transporta aproximativ 700 de imigranti clandestini, in timp ce autoritatile elene afirmasera ca nava nu avea nicio problema, scrie AFP.

UPDATECei aproximativ 700 de imigranti clandestini aflati la bordul navei cargo "Blue Sky M" au fost debarcati miercuri dimineata de autoritatile italiene in portul Gallipoli si primesc ingrijiri. Majoritatea sunt sirieni.

Un elicopter al marinei italiene a aterizat pe puntea Blue Sky M, un cargo care naviga sub pavilion moldovenesc. Nava este asteptata in cursul noptii in portul Gallipoli din sud-estul Italiei, potrivit unui comunicat al marinei.

La bord se afla peste 700 de imigranti, printre care si o femeie gravida, potrivit informatiilor obtinute de mass-media italiana, citand surse militare. Potrivit acestora, majoritatea imigrantilor ilegali sunt din Siria.

Cargobotul, care a transmis un semnal SOS cand se afla in largul insulei Corfu, a fost inspectat de autoritatile elene, potrivit politiei portuare care nu a gasit nimic in neregula.

O fregata, un elicopter al marinei grecesti si doua patrule ale politiei portuare au fost trimise pentru a salva Blue Sky M. Cu toate acestea, sa dovedit ca nu a existat "nicio problema (mecanic) si nimic suspect pe nava", a afirmat un sef al biroului de presa al politiei portuare citat de AFP.

Primele informatii aratau ca nava transporta sute de imigranti fara acte, insa, acest oficial a spus in urma inspectiei nu se confirma aceasta informatie. In zona sufla vanturi puternice, potrivit politiei portuare.