FBI se va implica in actiunile privind distribuirea controversatului film "The Interview", comedia despre asasinarea liderul nord-coreean Kim Jong-un, informeaza CNN, citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, agenti FBI vor vizita sau ii vor apela pe responsabilii celor aproximativ 200 de sali de cinema care au acceptat sa lanseze filmul, pentru a-i avertiza ca se expun unor posibile amenintari.

CNN mentioneaza, totusi, ca nu exista niciun indiciu privind un eventual complot asupra celor care vor dori sa mearga in cinematografe.

Studiourile Sony au anuntat, miercuri, ca "The Interview", comedia despre liderul nord-coreean Kim Jong-un, va fi distribuita online si pe platforme video-on-demand (VoD), dupa ce a facut publica decizia de a lansa filmul in peste 200 de cinematografe din SUA, incepand cu prima zi de Craciun.

"A fost dintotdeauna intentia Sony de a avea o platforma nationala pentru distribuirea acestui film", a declarat Michael Lynton, presedintele si CEO al Sony's Entertainment.

Sony Pictures a decis saptamana trecuta sa anuleze lansarea filmului, programata pentru 25 decembrie. Decizia a venit dupa aparitia mai multor mesaje de amenintare la adresa lanturilor de cinematografe care ar fi difuzat pelicula. Decizia studioului de film a fost criticata atat de Hollywood, cat si de presedintele american Barack Obama.