Autoritatile ucrainene si rebelii prorusi din estul tarii au anuntat joi ca, in cadrul negocierilor care au avut loc cu o zi in urma la Minsk, au incheiat un acord pentru efectuarea unui schimb de prizonieri, potrivit Mediafax.

"Exista un acord preliminar pentru predarea a 225 de separatisti in schimbul a 150 de ucraineni", a anuntat pentru AFP un oficial de rang inalt al serviciilor ucrainene de securitate, Markian Lubkivski.

"Am pregatit totul pentru ca acest schimb sa aiba loc in urmatoarele zile", a adaugat Lubkivksi, potrivit caruia rebelii detin in total peste 680 de ucraineni.

Un negociator separatist, Vladislav Deinego, a confirmat schimbul de prizonieri pentru AFP. "Vom recupera 225 de barbati in schimbul a 150 de-ai lor", a spus el.

Acordul privind schimbul de prizonieri pare a fi singurul rezultat tangibil al negocierilor de la Minsk intre Kiev si rebeli prorusi, cu participarea Rusiei si OSCE, in vederea relansarii procesului de pace in conflitul armat din estul Ucrainei care s-a soldat cu peste 4.700 de morti de la inceputul lui aprilie.