O furtuna de zapada a lovit joi Moscova, creand haos pe drumurile publice si provocand intarzierea a mai mult de 150 de zboruri, dupa un inceput de iarna deosebit de blanda.

"Vremea in capitala Rusiei a devenit in prezent un adevarat test pentru locuitorii sai", a constatat postul de televiziune NTV care a difuzat imagini cu autoturisme si camioane acoperite cu zapada blocate in mijlocul strazilor din Moscova.

Potrivit serviciilor meteorologice din Moscova, ninsoare va ajunge la 20 de centimetri la sfarsitul acestei zile. Este de asteptat ca furtuna sa continue pe tot parcursul serii cu lapovita si rafale puternice de vant, informeaza Agerpres, citand AFP.

Potrivit presei ruse, mai mult de 150 de zboruri aeriene au fost amanate si circa 20 anulate pe cele trei aeroporturi din Moscova, cele mai multe de pe cel mai mare aeroport international din capitala, Domodedovo.

"Traficul este blocat pe toate drumurile, in timp ce temperaturile au coborat la minus 8 grade Celsius complicand inlaturarea zapezii.

"Pentru siguranta dumneavoastra, puneti masina in garaj (...) si atunci cand mergeti pe strada incercati sa ocoliti panourile publicitare mari care risca sa se prabuseasca sub greutatea zapezii", sfatuieste filiala locala a ministerului pentru situatii de urgenta, citata de AFP.