O moschee a fost incendiata, joi, in orasul suedez Eskilstuna, cinci persoane fiind ranite, potrivit politiei, un incident ce survine in contextul unor intense dezbateri pe tema imigratiei, relateaza Reuters.

Dezbaterea privind imigratia a asmutit extrema-dreapta, care vrea reducerea numarului de azilanti din Suedia cu 90%, impotriva intentiei partidelor principale de a mentine politica liberala a tarii.

Intre 15 si 20 de persoane se aflau in moschee, situata la parterul unei cladiri dintr-o zona in principal rezidentiala, cand a izbucnit incendiul. Imaginile difuzate de presa locala aratau fum si flacari iesind prin ferestre.

"Un martor a vazut pe cineva aruncand un obiect prin fereastra cladirii, care serveste drept moschee, dupa care un incendiu violent a izbucnit", a declarat Lars Franzell, purtator de cuvant al politiei.

Cele cinci persoane ranite au fost transportate la spital pentru ingrijiri medicale. Niciun suspect nu a fost inca retinut, a adaugat Franzell.

Serviciile de urgenta din Eskilstuna (centrul Suediei) au fost chemate la locul incendiului la scurt timp dupa ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei), iar politia trateaza cazul ca incendiere premeditata.