Rusia vrea sa trimita mai multe avioane si elicoptere decat era prevazut la o baza aeriana pe care o va crea in Belarus, pentru a asigura apararea spatiului aerian comun, a declarat ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, citat de RIA Novosti in pagina electronica, potrivit Mediafax.

"Sunt pregatit sa discutam despre cooperarea noastra practica, despre rachetele S-300, despre crearea bazei aeriene din Belarus, unde numarul avioanelor si elicopterelor ar trebui sa creasca pentru a garanta securitatea spatiului aerian comun", a afirmat Soigu, intr-o intalnire cu omologul sau belarus, Andrei Ravkov.

Fortele aeriene ruse vor crea o baza echipata cu avioane de vanatoare Suhoi Su-27 la Bobruisk, in Belarus, pana in 2016. Primele avioane au sosit deja la Bobruisk.

Ministrul a evocat anterior necesitatea consolidarii relatiilor militare cu Belarusul, tinand cont de situatia politica din Europa si de extinderea NATO. El a promis ca va furniza Minskului patru sisteme de racheta sol-aer de tip S-300 pana la sfarsitul lui 2014.