Presedintele polonez Bronislaw Komorowski a semnat luni un proiect de pachet legislativ destinat ajutorarii familiilor mari, care le ofera familiilor cu 3 sau mai multi copii, iniferent de venit, anumite reduceri la transportul public la diverse institutii ale statului, precum si in cadrul unor intreprinderi private care decid sa se alature programului, relateaza The Warsaw Voice.

Totodata Polonia intentioneaza sa cheltuiasca in 2016 2 miliarde de zloti pentru acest set de masuri destinate familiiolor mari.

Masurile includ sprijin financiar special pentru parintii care nu platesc prime de asigurare sociala si, prin urmare, nu sunt eligibili pentru concediu parental. Aceasta prevedere ar urma sa coste autoritatile poloneze intre 1,3 si 1,5 zloti.

Alte 400 pana la 600 milioane de zloti vor fi alocate pentru sprijin suplimentar acordat familiilor care depasesc la limita pragul de venit minim, astfel incat nu sunt eligibile pentru anumite ajutoare sociale, a declarat ministrul polonez al Muncii, Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, pentru cotidianul Rzeczpospolita.

Ministrul Muncii vrea ca legea sa fie adoptata de camera inferioara a Parlamenului polonez in 2015, in timp util pentru ca acesta sa fie inclus in proiectul de buget pentru 2016.