Andrew Steele, in varsta de 15 ani, i-a cerut mosului o drona de Craciun. Si nu este singurul care are o asemenea dorinta pentru noaptea magica, dupa cum o demonstreaza miile de fani ai acestor masini zburatoare fara pilot, care s-au inghesuit la un targ de profil din Los Angeles.

Dronele, printre preferintele copiilor de CraciunFoto: arabianbusiness

Desi dronele sunt in general percepute ca avioane militare, ele devin tot mai populare ca mijloc de recreere.Iar gama de modele disponibile care ar putea fi gasite intr-o cutie de cadou sub bradul de Craciun in aceasta saptamana, este la fel de variata ca si asteptarile.

"Imi place foarte mult stabilitatea camerei, chiar si atunci cand se misca", a declarat un adolescent despre noua lui jucarie pentru care parintii au trebuit sa plateasca 1.200 dolari, scrie AFP.

Acestea se vand ca painea calda si pentru a face fata cererii foarte mari, producatorul chinez si-a dublat numarul de angajati in opt ani.

Tony Mendoza, un vanzator al producatorului UAV-RC.com, care are un stand la salonul de drone din Los Angeles, a facut spectacol cu un model nou intrat in gama: "Aceasta este o drona simpla care nu costa mai mult de 25 de dolari" si este destinat in primul rand copiilor, a spus el.

Autoritatile: Atentie la siguranta celorlalti!

Desigur, cu cat exista mai multe drone sub bradul de Craciun, cu atat mai multe vor fi pe cer de Anul Nou, ceea ce da dureri de cap autoritatilor.

"Este foarte important, indiferent de dimensiunea dronei, sa fiti atenti la tot ceea ce va inconjoara, pentru a va asigura ca aceasta nu pune in pericol pe nimeni", spune Lisa Ellman, fost consilier la Casa Alba, citat de AFP.

Dincolo de siguranta se pune problema "spionarii veciniilor din gradina proprie", cu aceste drone echipate cu camere video, subiect sensibil mai ales in Los Angeles, unde locuiesc multe staruri.