Un automobilist, probabil dezechilibrat mental, a atacat duminica seara, la Dijon, in centrul Frantei, trecatori strigand "Allahu Akbar" (Allah este mare, in araba) si provocand 11 raniti, dintre care doi se afla in stare grava, au anuntat surse apropiate anchetei. "Barbatul, nascut in 1974, prezenta profilul unui dezechilibrat mental si va fi internat intr-un spital de psihiatrie", a declarat pentru AFP o sursa apropiata anchetei, precizand ca, "pentru moment, revendicarile sale par neclare", porivit Mediafax.

Acest atac survine a doua zi de la un altul care a avut loc in comisariatul localitatii Joue-les-Tours (centru-vest), unde politisti francezi au impuscat mortal, sambata, un barbat care ii agresase cu un cutit strigand "Allahu Akbar".

La Dijon, barbatul a fost retinut de politie, a afirmat o sursa din cadrul politiei.

In jurul orei locale 20.00 (21.00, ora Romaniei), in centrul orasului, el atacat trecatori in cinci locuri diferite. "Noua persoane au fost usor ranite, iar altele doua sunt in stare grava, insa pronosticul vital al acestora nu pare angajat", a explicat o alta sursa din cadrul politiei.

Potrivit marturiilor, "barbatul a strigat Allahu Akbar si a spus ca actioneaza in numele copiilor din Palestina", a adaugat o alta sursa apropiata anchetei.

Duminica seara, ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a apreciat pentru TF1 ca agresorul din Joue-les-Tours, care s-a convertit la islam, parea "foarte misterios si foarte instabil".

Sectia antiterorista a Parchetului din Paris s-a sesizat in legatura cu ancheta asupra primului incident.