"Ce ati dori sa schimbati in trecutul dvs? Rublele mele!" In fata caderii dramatice a monedei nationale, care s-a depreciat marti cu 20% fata de euro, rusii se refugiaza in umorul negru, scrie AFP.

Pe strazi si pe retelele sociale, se multiplica remarcile amare: "La a 12-a bataie a orologiului de la Kremlin, rubla se va transforma intr-un dovleac", avertizeaza internatutul @Fake_MIRF.

"Am iesit doar pentru o tigara si iata ca rubla a pierdut 4 puncte", se plange @userpig pe twitter. "Lasa-te de fumat!", i se raspunde.

Dupa mai multe crize financiare in care mai multi rusi si-au pierdut toate economiile, cetatenii se refugiaza in umorul negru dupa ce rubla a pierdut aproape 60% din valoara sa fata de dolar, de la inceputul anului.

"Economia SUA e in scadere, dar dolarul e stabil. Economia UE e in scadere, dar euro e stabil. Economia Rusiei e stabila, dar rubla e in cadere", nota sarcastic un alt utilizator de twitter.

"Biroul de schimb afiseaza din greseala rata de schimb a euro in Fahrenheit in loc de Celsius", se amuza un internaut, in conditiile in care casele valutare au inceput sa cumpere noi tablouri electronice de afisaj, pentru a putea prezenta cursul de un euro la 100 de ruble.

Un rus ii marturiseste prietenei sale ca nu are ca avere decat o suta de euro: "Super ! In cinci ani vei fi milionar", ii raspunde aceasta, zambind larg.

"Rubla scade si numarul glumelor creste", concluzioneaza un internaut.