O fata in varsta de 11 ani, de origine romana, a nascut duminica la Spitalul general Universitar din Heraklion, de pe insula greceasca Creta, medicii declarand ca este pentru prima data cand vad o nastere la o fata mai tanara de 14 ani, scrie Greek Reporter.

Potrivit Radio Crete, fata nu stia ca este insarcinata si a venit la spital impreuna cu mama sa pentru un control de rutina. Doctorii au fost socati cand si-au dat seama ca fata este insarcinata in luna a saptea.

Doctorii au fost nevoiti sa recurga la o operatie cezariana pentru a aduce copilul pe lume. Dupa interventie, atat mama cat si copilul se afla ins tare foarte buna.

Dr. Constantinos Relakis, medicul care a efectuat operatia, a declarat ulterior ca este pentru prima data cand a ajutat o persoana atat de tanara sa nasca.

Medicul a declarat pentru Radio Crete ca in cei 30 de ani de practica medicala, cea mai tanara fata pe care a asistat-o la nastere avea 14 ani si ca sarcinile la varste atat de fragede nu sunt un lucru obisnuit in Grecia.

Dr. Relakis a mai explicat ca operatia de cezariana este necesara pentru femeile insarcinate mai tinere de 15 ani, pentru ca nu au corpul suficient de dezvoltat pentru o nastere naturala.

Politia si serviciile sociale elene au fost notificate. Tanara mama este in stare de soc si nu vorbeste cu nimeni, insa beneficiaza de consiliere, precizeaza Greek Reporter.