Vicepremierul rus Dmitri Rogozin i-a recomandat sambata Kievului sa caute amenintari "in interiorul" tarii, comentand astfel afirmatiile ministrului ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, care a declarat vineri ca Transnistria reprezinta o amenintare pentru Ucraina, relateaza agentia RIA Novosti, citata de Mediafax.

"Principala amenintare la adresa securitatii Ucrainei provine nu dinspre est sau sud, ci chiar din interiorul" tarii, a afirmat Rogozin intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

"Sa caute amenintarea in ei insisi", a adaugat vicepremierul rus.

La randul sau, un oficial de rang inalt din cadrul Ministerului rus al Apararii, Igor Korotcenko, a calificat declaratiile lui Poltorak drept "absurde".

"Toate declaratiile actualului ministru ucrainean al Apararii sunt absurde si nu corespund realitatii. In discursul sau despre amenintarea din partea Transnistriei, Poltorak se referea, de fapt, la contingentul rus de mentinere a pacii in stanga Nistrului", a declarat Korotcenko.

El a apreciat ca afirmatiile ministrului ucrainean au un "caracter antirusesc".

Ministrul ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, a declarat vineri ca regiunea separatista moldoveana Transnistria reprezinta "o amenintare" pentru Ucraina.

"Suntem amenintati nu doar dinspre est, ci si dinspre sud. (...) Este necesar sa suplimentam numarul unitatilor si nu cred ca este vorba de doar un batalion, ci de forte mult mai importante, din cauza amenintarii provenind din Transnistria", a afirmat Poltorak.

Ucraina se confrunta cu un conflict separatist in estul tarii, bilantul luptelor izbucnite in martie fiind de cel putin 4.300 de morti.