Planurile Guvernului David Cameron de limitare a imigratiei ii stigmatizeaza pe est-europeni, afirma Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, criticand dur mentalitatea prin care toti romanii si bulgarii sunt considerati infractori si recomandand Londrei "autoflagelarea", scrie Mediafax.

Planurile premierului David Cameron de limitare a accesului imigrantilor la indemnizatii sociale ii stigmatizeaza pe est-europenii care au mers sa munceasca legal in Marea Britanie, a declarat Juncker.

"Mai ales in Marea Britanie, care a pledat mereu pentru extinderea Uniunii Europene, trebuie sa inceteze aceasta discriminare a tarilor doar pentru motivul ca de obicei merge bine cand sunt stigmatizati altii. Uneori este potrivita autoflagelarea", a spus Juncker, potrivit The Telegraph.

"Ma opun in totalitate unui comportament prin care toti polonezii, totii romanii, totii bulgarii de pe piata muncii sunt tratati ca si cum ar avea mentalitatea de infractori. Acesti oameni muncesc si isi castiga salariile", a subliniat presedintele Comisiei Europene.

Premierul britanic, David Cameron, a propus o serie de masuri pentru limitarea imigratiei si pentru restrictionarea accesului imigrantilor la indemnizatii sociale.