Vaduva lucratorului umanitar britanic David Haines, decapitat in septembrie de gruparea Stat Islamic (SI), a declarat, intr-un interviu pentru Sky News difuzat duminica, ca cei care i-au ucis sotul sunt "lasi" si ca nu ii este "frica" de ei, relateaza AFP, citata de mediafax.

"Ei se cred curajosi, dar acesta nu este curaj. Est un act de lasitate sa decapitezi pe cineva care are mainile legate la spate si sta in genunchi", a declarat plangand Dragana Haines intr-un interviu acordat de la domiciliul sau din Sisak, Croatia, primul de la moartea sotului sau.

Gruparea Stat Islamic a revendicat la 14 septembrie decapitarea lui David Haines intr-un mesaj video care prezinta asasinarea sa. Alti trei ostatici occidentali au fost decapitati de SI: doi jurnalisti americani, James Foley si Steven Sotloff, si un voluntar britanic care lucra pentru o asociatie umanitara, Alan Henning.

"Esti un las daca decapitezi pe cineva lipsit de aparare. Nu esti om. Nu poti fi decat un monstru pentru a face asa ceva", a adaugat ea.

"Nu-i putem lasa sa ne inspaimante. Ei au luat o parte din viata mea, (...) dar nu mi-e frica de ei", a continuat ea.

Vaduva scotianului de 44 de ani si-a amintit de lunile in care sotul ei era detinut ostatic de gruparea jihadista.

"Fiecare zi era o provocare", a declarat ea.

Ea marturiseste ca nu a stiut cum sa o anunte pe fetita sa de patru ani, Athea, ca tatal ei a decedat. "Am incercat sa o fac sa inteleaga ca tata nu se va mai intoarce", a spus ea.

De asemenea, Dragana Haines a afirmat ca a vazut doar o parte din inregistrarea video difuzata de gruparea SI.

"L-am vazut in inregistrarea video. Am vazut doar partea in care el vorbea. Nu am avut niciodata suficienta putere pentru a urmari restul. Nu vreau sa vad", a spus ea.

"David a dat un sens vietii mele" si "acum Athea este motivul meu de a trai. David voia ca eu sa fiu puternica pentru fiica noastra", a conchis vaduva lucratorului umanitar britanic.