Cinci corpuri arse si decapitate au fost gasite duminica in statul mexican Guerrero (sud), regiune in care au fost descoperite joi alte 11 corpuri intr-o stare asemanatoare si unde, la sfarsitul lunii septembrie, au disparut 43 de studenti, au anuntat autoritatile locale, potrivit AFP.

Intr-un comunicat de presa, autoritatile judiciare au informat ca ancheteaza "uciderea a cinci persoane care au fost gasite in zorii zilei de duminica in remorca" unei camionete, pe un drum din vecinatatea orasului Chilapa.

Joi, in apropierea acestei localitati au fost descoperite, la marginea unui drum, cel putin 11 corpuri decapitate prezentand arsuri si urme de gloante.

Alaturi de corpuri a fost gasit un mesaj adresat gruparii criminale Los Ardillos (Veveritele) cu textul "Iata gunoaiele voastre", potrivit unei surse din cadrul guvernului local.

Anchetatorii se ocupa de identificarea celor cinci noi corpuri care ar putea corespunde celor trei sefi ai unor firme locale si doi arhitecti din statul Morelos (centru), rapiti miercuri in statul Guerrero, a declarat pentru AFP o sursa judiciara.

Pe 26 septembrie, in aceasta regiune, cea mai violenta si mai saraca din tara, 43 de studenti au fost rapiti si, probabil, masacrati de membri ai unei grupari apartinand crimei organizate, dupa ce au fost atacati de politie in orasul Iguala si de membri ai cartelului Guerreros Unidos.

In legatura cu disparitia celor 43 de studenti din Iguala (Guerrero), care a provocat indignare in toata tara, ambasadorul Mexicului in Romania, Agustín Gutiérrez Canet, a sustinut o conferinta de presa in care a comunicat masurile anuntate de catre Presedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto in data de 27 noiembrie in favoarea pacii si justitiei.

Intre ele, se gasesc, initiativa reformei constitutionale, care va autoriza Congresul in a emite legea impotriva infiltrarii crimei organizate in cadrul autoritatilor municipale, reforma constitutionala care redefineste intreg sistemul de competente in domeniul penal, politii statale unice. Prin acest tip de politie se vor transforma mai mult de 800.000 de politii municipale in 32 de corporatii de securitate statale eficiente.

In plus, o sa se creeze un numar de telefon unic pentru serviciul de urgenta (911) la nivel national si o sa se stabilieasca unui Cod Unic de Identitate.