Presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, a dezmintit duminica informatiile din presa ucraineana conform carora omologul sau rus, Vladimir Putin, l-ar fi amenintat in timpul unei conversatii telefonice de miercuri seara, relateaza agentia Itar-Tass, citata de Mediafax. "In primul rand, vreau sa dezmint categoric informatiile absurde potrivit carora presedintele rus a lansat amenintari la adresa mea sau a Ucrainei, in cursul convorbirilor noastre telefonice", a declarat Porosenko, intr-un interviu acordat postului german ARD.

"Incerc sa mentin dialogul, deoarece doar in acest mod poate fi gasita o solutie la aceasta situatie", a adaugat el, referindu-se la criza din estul Ucrainei.

Anterior, secretarul de presa al presedintelui rus, Dmitri Peskov, de asemenea, a dezmintit informatiile din presa ucraineana, conform carora Putin l-ar fi amenintat Porosenko, apreciind ca aceste afirmatii "nu sunt adevarate si nu corespund realitatii".

In timpul conversatiei telefonice de miercuri, cei doi lideri au discutat despre relatiile bilaterale si despre situatia din regiunile situate in sud-estul Ucrainei, a precizat Peskov.