Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a criticat vineri declaratia presedintelui Germaniei, Joachim Gauck, conform caruia Belgradul ar trebui sa aleaga intre Bruxelles si Moscova, calificand politica Occidentului fata de Serbia drept una "marsava" si "cinica", informeaza agentia rusa RIA Novosti, citata de Agerpres.

"Initial, Occidentul a descompus Iugoslavia, apoi i-a declarat pe sarbi principalii vinovati de razboi civil, dupa aceea a bombardat Serbia, iar acum o santajeaza, obligand-o sa tradeze Rusia si sa se ralieze sanctiunilor impotriva ei. O politica marsava si cinica", a scris Rogozin pe pagina sa de Facebook.

La randul sau, presedintele Dumei de Stat (camera inferioara a parlamentului rus), Serghei Narishkin, a declarat anterior ca cererea UE adresata Serbiei, de a se ralia sanctiunilor impotriva Rusiei, constituie o "declaratie impertinenta", care nu are nimic in comun cu principiile egalitatii suverane intre tarile care fac parte din UE.

Seful guvernului de la Belgrad, Aleksandr Vucic, a subliniat saptamana trecuta ca tara sa doreste sa adere la Uniunea Europeana (UE), insa nu va adopta sanctiuni la adresa Rusiei.