Kim Yo-jong, despre care se crede ca are 26 de ani, este director-adjunct al unui department din comitetul central al partidului de guvernamant. Coreea de Nord a dezvaluit joi functia oficiala pe care o detine sora dictatorului nord-coreean. Aceasta se pare ca este apropiata de fratele sau, putand exercita asupra lui o oarecare influenta, potrivit The Guardian.

Kim Yo-jongFoto: Captura YouTube

Kim Yo-jong si-a facut prima aparitie publica in timpul funeraliilor tatalui sau, in decembrie 2011. De atunci ea a putut fi ocazional vazuta acompaniindu-si fratele la evenimente politice si in vizitele sale pe teren, dar neavand nici o functie atasata numelui.

Acest lucru s-a schimbat joi cand agentia de stiri nord-coreeana,KCNA, a facut publica functia acesteia: director-adjunct de department in comitetul central al partidului muncitoresc, care se afla la guvernare.

Kim Yo-jong se afla cu fratele ei intr-o vizita la un studio de desene animate, intemeiat de bunicul lor si presedintele fondator al Coreei de Nord, Kim Il-sung. In timpul vizitei Kim Jong-un le-a cerut animatorilor sa produca filme care “sa reflecte intentia partidului”.

Familia Kim a condus statul pentru mai mult de sase decade, cu un pumn de fier si cu un puternic cult al personalitatii.

Observatorii internationali au speculat faptul ca Kim Yo-jong poate ajunge sa joace acelasi rol de sprijinire a actiunilor liderului, ca si puternica sa matusa, Kim Kyong-hui.

Aceasta din urma, acum in varsta de 68 de ani, a fost un consilier important al fratele sau, Kim Jong-il, decade la rand, ocupand pozitii importante in partid si devenind general cu patru stele in 2010. Insa ea a disparut din viata publica dupa ce sotul sau, Jang Song-thaek, a fost executat in luna decembrie a anului trecut, fiind acuzat, intre altele, de tradare.