Imaginile video in care un ofiter de politie ucide un copil negru de 12 ani care se juca cu un pistol de jucarie risca sa inteteasca revoltele impotriva fortelor de ordine din Statele Unite, dupa ce protestele din Ferguson se redusesera in intensitate, dupa doua zile de agitatie, scrie AFP.

Inregistrarea difuzata miercuri provine de la o camera de supraveghere si arata cum baiatul, Tamir Rice, a fost ucis week-end-ul trecut la doar cateva secunde dupa ce doi politisti au ajuns cu masina intr-un parc din Cleveland, in Ohio.

O inregistrare audio difuzata de televiziunile americane arata cum un barbat a sunat la politie pentru a anunta ca a vazut un copil agitand o arma, dar specificand ca este probabil vorba de o jucarie.

Dar ofiterii care au ajuns in parc nu au fost informati despre aceasta precizare.

Aceste imagini sunt difuzate in conditiile in care situatia exploziva de la Ferguson pare sa se fi relaxat miercuri seara. Revolte au izbucnit in aceasta localitate dupa ce un juriu a decis sa nu il aduca in fata legii pe Darren Wilson, politistul care a ucis un tanar negru in acest oras din Missouri.

Doar cateva persoane protestau seara trecuta in fata comisariatului de politie din Ferguson, un numar mult inferior celui al militarilor din Garda Nationala.